Het luchtalarm en de laangsleemde

25-04-2019

Het luchtalarm is u allen wel bekend. De eerste maandag van de maand. Om twaalf uur. Een goede methode om snel veel mensen te bereiken.

Voor ons kan het ook handig zijn om veel mensen tegelijk te kunnen bereiken. De column werkt daarvoor prima. Mensen komen met de uitgeknipte column bij mij aan tafel: ‘Dit wil ik ook zo geregeld hebben!’.

Een wetswijziging is echter soms zo ingrijpend, dat het nodig is om de klanten rechtstreeks te informeren. Ik zou dan willen dat ik een luchtalarm had om iedereen wakker te schudden.

Waar ik absoluut een luchtalarm voor zou willen hebben, is het oproepen van alle mensen die een ‘vruchtgebruik’ testament hebben. De kans dat u zo’n akte heeft is met name groot indien u in de jaren ’60 / ’70 / ’80 het testament heeft ondertekend. Wilt u dat nakijken alstublieft? Indien u in de tekst het woord vruchtgebruik ziet staan, dan heeft u zo’n akte. Wijziging van die akte is sterk aan te raden, ook al denkt u ‘Wie hebt goed ‘eregeld, wie hebt op de laaangsleemde’. Met een vruchtgebruik testament echter worden de kinderen mede-eigenaar van de nalatenschap. De kinderen moeten dan meetekenen bij de verkoop van uw eigen huis. Ik zou dat zelf niet willen, met name niet als de relatie met de kinderen niet optimaal is. Tijd om na te denken over een update van uw testament.

Komt u binnenkort ook met een uitgeknipte column bij ons?

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.