Muziek maken zonder instrument

05-04-2019

“Dag René, nog even de reminder voor de column voor volgende week”.

Na het ontvangen van dit emailbericht ga ik aan de slag. De columns schrijf ik pas na het ontvangen van deze e-mail. Ik heb geen setje columns klaar liggen om naar de krant te versturen. Ik kijk op dat moment wat er in mij op komt.

In dit geval kijk ik even naar buiten. Het regent. Voor dag tien op een rij. Pfffff, voorjaar. Maar het kan ook anders! Even snel op internet kijken wat het weerbericht zegt voor Twente. Ik klik het 14 dagen overzicht aan. Yes! Binnenkort weer zon en 15 graden. Wat een mooi vooruitzicht. Je krijgt meteen zin om allerlei dingen te gaan doen. Iedereen maakt plannen. Op kantoor zijn wij aan het kijken wie van de collega’s mee gaat doen aan de Wiezoloop in juni. Je hoort zelfs al veel mensen praten over de planning van de zomervakantie.

Het voorjaar maakt mensen actiever. Ook de tuin krijgt deze periode extra aandacht. En, wie had dat gedacht, ook de notaris. Het voorjaar is vanouds een periode waarin wij veel lezingen mogen verzorgen. Je staat dan voor een groep enthousiaste mensen die er voor gekozen hebben om naar jou te luisteren. Hoe mooi is dat. Het geven van een lezing is echt een van de krenten in de pap.

De lezing gaat vaak over erven, over schenken, over besparen van zorgkosten, over wat je moet doen als je zelf niet meer weet dat het woensdag is, wie kan en mag er dan voor mij beslissen? Zelfs het mogen stemmen voor de Provinciale Statenverkiezing is iets dat je in een akte kunt regelen, voor het geval je zelf dement bent geworden. Zo’n akte heet een Algemene Volmacht of een Levenstestament.

Het mooie van ons vak is tevens dat je met de uitleg over de inhoud van welke akte dan ook, meteen uitleg kunt geven over de fiscale gevolgen van de akte. Hoe kijkt de belastingdienst naar dit testament, hoeveel eigen bijdrage in de zorgkosten en hoeveel Inkomstenbelasting of Erfbelasting kan ik hiermee besparen. Die besparing van belasting klinkt alle klanten als muziek in de oren. Wij maken dus graag muziek voor u.

Wilt u hierover meer weten, maakt u dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.