Geldt dat ook voor ons?

01-04-2019

Een groot deel van de mensen aan wie wij uitleg mogen geven over een testament, algemene volmacht, levenstestament, schenkingen, ontvangt inmiddels AOW. Of men kan de datum waarop de AOW in zal gaan al zien op de kalender die in de keuken hangt.

Bij de bespreking noem ik altijd dat de kinderen straks bij het ondertekenen van de akten van harte welkom zijn. De kinderen zijn immers vaak degenen die uiteindelijk erven. Maar de kinderen zijn ook degenen die de zaken moeten regelen wanneer vader of moeder niet meer ‘goed te pas’ is. Het is dus handig dat de kinderen weten wat zij op welk moment moeten doen.

Heel veel mensen maken van deze gelegenheid gebruik: de kinderen komen mee bij het ondertekenen van de akten. Het is niet alleen heel gezellig, maar de kinderen horen ook meteen wanneer ze in actie moeten komen. Ze weten de gevolgen voor de eigen bijdrage in de zorgkosten bij ouders. Ze zien het nut van het indienen van de erfbelasting als vader of moeder komt te overlijden. De zoon of dochter die dit alles aanhoort, vraagt vaak: geldt dat ook voor ons? Het antwoord is volmondig: ja! Ook iemand van veertig kan overlijden, ook iemand van dertig kan wilsonbekwaam worden.

Wil je eens sparren over jouw eigen situatie?Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.