Goed geregeld

26-11-2018

Het is belangrijk dat zaken simpelweg goed geregeld zijn. Niks meer. Niks minder.

U weet dat uw woning goed verzekerd is. Bang voor onweer bent u niet. Tja, misschien wel voor die harde donderslagen, maar niet voor eventuele gevolgen van het onweer. De bliksem zou wel eens kunnen inslaan en u kunt schade krijgen. Maar u bent goed verzekerd dus u ligt daar niet letterlijk wakker van.

U gaat lekker genieten van het weekendje weg. Mocht u onderweg een aanrijding krijgen, dan weet u dat uw verzekering de problemen goed zullen opvangen. Niet dat u bewust met de verzekering in gedachten op pad gaat, maar het is wel degelijk een goed gevoel dat u zich juist om die zaken geen zorgen hoeft te maken.

Hetzelfde is van toepassing met notariële akten. U bent er niet actief mee bezig. U denkt echt niet standaard aan uw testament wanneer u op vakantie gaat, of überhaupt wanneer u in de auto stapt. Maar u weet wel dat u het goed geregeld heeft. En dat geeft rust. Soms bewust, soms onbewust.

De mensen die op kantoor de handtekening onder de akte zetten, zeggen doorgaans niet dat ze blij zijn met een hele specifieke bepaling die wij in de akte hebben opgenomen. Wat gezegd wordt is dat ze blij zijn dat het nu geregeld is.

Per persoon verschilt de beleving van het ‘goed geregeld’ zijn. Geen mens is immers gelijk. Wat voor uw buurman belangrijk is, hoeft bij u geen essentieel deel te zijn van hetgeen u zelf belangrijk vindt. Voor iedereen is het ‘goed geregeld’ zijn dus persoonlijk.

Weet u al of u alles goed geregeld heeft? Het maakt daarbij niet uit of het over de woning gaat, of de hypotheek, of het testament, het levenstestament, de algemene volmacht. Het gaat ook helemaal niet over alle details in zo’n akte. Wat telt is de conclusie: ik heb het goed geregeld.

Wat regelen mensen vandaag de dag voornamelijk? Heel veel mensen vinden het belangrijk dat zij zelf bepalen hoeveel erfbelasting de langstlevende partner gaat betalen, en dat zij zelf bepalen hoe hoog de zorgkosten in de toekomst zullen zijn. Hoe dat exact, in detail, wordt geregeld is niet van het grootste belang. Als het maar geregeld wordt !

Wilt u weten of u alles goed geregeld heeft? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.