Koud getrouwd

05-11-2018

De welgestelde heer ging recht op zitten en schoof zijn gepoetste instappers onder de passeertafel van de notaris. De notaris had net geopperd om de schoonzoon buiten de erfenis te houden door de uitsluitingsclausule op te nemen in het testament. De koude kant zou daarmee buiten de deur worden gehouden wanneer meneer het tijdelijke voor het eeuwige zou inruilen, of wanneer dochterlief zou gaan scheiden.

Meneer was enigszins van slag. Wat dacht de notaris wel niet?! In zijn familie was er nog nooit gescheiden en dat zou ook niet gebeuren. Bovendien was zijn dochter bijzonder pienter en was zij daarom koud getrouwd, zoals meneer het stelde. Dochter had huwelijksvoorwaarden en haar eigen vermogen zou altijd privé blijven. Na de opmerking van de notaris dat dochter de huwelijksvoorwaarden altijd kan opheffen of wijzigen, waardoor het standpunt van meneer geen hout meer zou snijden, verdwenen de goed gepoetste instappers, vergezeld van een vuurrood hoofd, uit kantoor.

Drie jaar later stond meneer weer op de stoep. Dochterlief was inmiddels gescheiden van ideale schoonzoon nr 1 en verblind door de liefde zonder huwelijksvoorwaarden gehuwd met ideale schoonzoon nr 2. Meneer wilde eieren voor zijn geld en hoe dan ook de anti-koude-kant regeling opnemen in zijn testament. Wat zijn dochter ook zou uitspoken, hij wilde te zijner tijd met een gerust hart gaan hemelen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw testament? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.