Koffie met advies, en een koekje

05-04-2018

Wanneer u op enig moment te maken krijgt met een mindere gezondheid, lichamelijk of geestelijk, dan is de kans groot dat u hulp nodig heeft. Die hulp kost geld. Geld dat de overheid deels verstrekt. Dat is het mooie van Nederland als verzorgingsstaat. Maar de overheid vraagt u wel om een eigen bijdrage.

Die eigen bijdrage wordt berekend aan de hand van uw inkomen (denk aan AOW en pensioen), en aan de hand van uw vermogen (denk aan spaargeld of ander vermogen in Box 3).

Heeft u een lager inkomen, of minder vermogen, of een partner die nog thuis woont in uw eigen woning, of verblijft u slechts tijdelijk in een zorginstelling, dan zijn dat allemaal factoren die de hoogte van uw eigen bijdrage beïnvloeden.

Maar de belangrijkste factor in het bepalen van uw eigen bijdrage bent u zelf.

Neemt u tijdig maatregelen, dan heeft u de mogelijkheid om belastingheffing en de eigen bijdrage in de zorgkosten enigszins te sturen. Iemand met verstand houdt immers de regie in eigen hand.

Wilt u weten wat u zelf kunt regelen, kom dan gerust langs voor een kopje koffie met advies. En een koekje. Wij gaan dan samen kijken wat voor u het beste is. Wellicht een algemene volmacht of een levenstestament maken, of een goed testament waardoor uw partner goed verzorgd achterblijft, of het schenken in contanten of het schenken via een akte.

Wanneer u niets doet en op enig moment niet meer weet dat het woensdag is, dan loopt u zeer waarschijnlijk achter de feiten aan en neemt onze geachte overheid in de vorm van de belastingdienst en de zorgregelgeving de regie van u over.

Wilt u hier meer over weten? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.