Wie is jouw huisarts?

16-10-2017

Een normale vraag. Nog zo een: wie is jouw tandarts?

Het komt vaak voor dat wij ons hele leven trouwe klanten blijven bij dezelfde huisarts of tandarts. Of in ieder geval trouw blijven aan dezelfde huisarts – of tandartspraktijk.

De reden hiervan is niet zo moeilijk te bedenken. Wij hechten waarde aan duidelijkheid, continuïteit en geborgenheid. Je voelt je bij iemand op je gemak. Dat is erg belangrijk.

Praktisch gezien heeft de huisarts en de tandarts jouw gegevens en geschiedenis goed in beeld. Het is handig en verstandig dat zij weten of die hoge bloeddruk iets nieuws is of niet, zoals het ook praktisch is dat de tandarts geleidelijk aan de revisie van al jouw amalgaanvullingen kan werken en daar ook de gelegenheid voor krijgt.

Het is om dezelfde argumenten ook verstandig om antwoord te kunnen geven op de vraag: wie is jouw notaris? Het is handig als wij uit jouw eerdere bezoeken aan ons kantoor al weten dat er een eigen huis is, dat er later een stukje grond is bijgekocht, dat er huwelijksvoorwaarden zijn die jaarlijks om een korte berekening vragen, dat er wegens ziekte enige jaren geleden uit grote bezorgdheid snel een testament was opgemaakt, dat de voogdij in het testament gelukkig nooit actueel is geworden omdat de kinderen inmiddels zelfstandige volwassenen zijn, dat het bedrijf goed loopt en er een oprichting van een B.V. zit aan te komen, en dat jouw ouders binnenkort aan jou en jouw kinderen een schenking op papier zullen gaan doen. Door deze manier van werken hebben wij overzicht en heb jij als klant gemak en vooral zekerheid. Zekerheid dat alles goed op elkaar is afgestemd. Zekerheid dat bijvoorbeeld het testament de juiste inhoud heeft en de juiste koppeling vormt met al hetgeen jij in jouw leven hebt meegemaakt en hebt opgebouwd. Op die manier weet jij zeker dat wij bij wijze van spreken niet de verkeerde tanden zullen trekken.

Zorg dus ook bij de notaris voor vaste patronen en zekerheid. Dat is uiteraard voor ons van belang omdat wij ons maatwerk goed kunnen doen. Maar ons belang staat niet voorop, zoals u misschien zult denken. Bij met maken van de volgende afspraak bij huisarts of tandarts denkt u immers toch ook niet aan het belang van die arts?

Wie is jouw notaris? Rudy van Goor en René Schuurman. Graag tot uw dienst!