Het Familiediner

10-10-2017

Zoals ik u al vaker heb geadviseerd, moet u zelf in de benen komen wanneer u iets geregeld wilt hebben. U kunt immers niet alleen worden geconfronteerd met zaken die zijn gedaan, maar ook met zaken die niet zijn gedaan. Wil je iets goed regelen, dan is het tijd voor actie. Voor je het weet kun je immers niets meer herstellen.

Vader vond het niet nodig om een testament te maken. ‘Zo’n vaart lup dat ja nie’. En alles is tegenwoordig toch netjes in de wet geregeld?

Dat klopt. De wet is meer uitgebreid dan ooit tevoren. Vergelijk hetgeen wel of niet in de wet staat maar met het wegennet in Nederland. De weg ‘recht oet’ staat netjes in de wet, maar wilt u echt uw bestemming bereiken, dan zult u een keer een afslag moeten nemen. Deze afslagen op het wegennet staan model voor de zaken die u zelf moet regelen. Anders komt u niet op de plaats van bestemming. Niemand komt op zijn eigen specifieke en persoonlijke plaats van bestemming door alleen de weg ‘recht oet’ te volgen.

U moet dus zelf actie ondernemen. Wanneer u bijvoorbeeld wilt dat uw erfgenamen krijgen waar ze volgens u zelf recht op hebben, dan zult u een van de afslagen op de route moeten kiezen. U zult zelf naar de notaris moeten stappen om een testament te laten opmaken. Vader wilde zijn verzameling CD’s aan zijn dochter nalaten, maar verzuimde dit in een testament vast te leggen. Gevolg: ruzie over de CD’s van Elvis, Prince en de Rolling Stones.

Als vader een testament had laten opmaken, was er wellicht geen ruzie ontstaan, waren de kinderen niet van elkaar vervreemd en had de EO over tien jaar geen invulling gehad voor het programma ‘Het Familiediner’.

Kom dus gerust langs voor advies en uw eigen routeplanner. Een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek is maar een kort telefoongesprek van u verwijderd.