Diginotaris 2.0 Vind ik leuk

24-08-2017

Volgens deskundigen op het gebied van marketing, leest u nu iets dat zijn langste tijd heeft gehad: een column in de krant. Leest u deze column echter op onze website of Facebook, dan bent u nu online en begeeft u zich tussen de Millennium generatie.

Digitalisering is het leven anno 2017. Jaren terug betekende de ‘Digi-notaris’ dat je als kantoor gebruik maakte van de modernste technieken om de dossiers te behandelen en akten te maken. Nieuwe software en hardware elke paar jaar. Bijvoorbeeld om bij het kadaster real-time de eigendomsrechten te checken of via een scanner de geldigheid van ID-bewijzen te controleren. Alles had te maken met het werk achter de schermen.

In mijn ogen is er nu de Digi-notaris 2.0. De automatisering van de dossierbehandeling is in hoofdlijn uitgekristalliseerd, zodat het nu tijd is om de marketing van kantoor en de communicatie van en naar de klant in digitale vorm te optimaliseren: Google, WhatsApp, Snapchat, Pinterest, Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram staan ons ten dienste. Wat deze middelen met elkaar gemeen hebben, is dat je op enige afstand met elkaar communiceert. Maar creëert afstand geen afstand?

Vanuit ons kantoor bekeken, met onze website en facebookpagina als referentie, vormen de digitale middelen vooral een verkenning van ons kantoor door u als klant. Volgens analyse van de bezoeken aan onze website, heeft een groot deel van de bezoekers gekeken naar de foto’s van onze medewerkers. Mensen willen dus toch weten wie er achter die naam of achter die stem schuil gaat. Links of rechtsom hebben wij dus toch behoefte aan contact.

Daar komt meteen de passie van het notariële vak om de hoek kijken. Het allermooiste aan ons werk is het feit dat wij elke dag mensen mogen ontmoeten en hen daarbij mogen bijstaan in de belangrijke momenten in hun leven. Niks geen digitale communicatie, gewoon in levende lijve met elkaar om de tafel. Wij geven u zorg en aandacht, zodat u blij kunt zijn dat u het goed heeft geregeld, en tevreden kunt zijn over ons kantoor en over de akte die uiteindelijk is getekend. Zoals een bloem gaat bloeien als deze water en warmte van de zon krijgt.

Het is goed dat u via onze website of Facebook verkent wie wij zijn, maar wilt u echte aandacht en de kans om te bloeien, dan nodig ik u van harte uit op kantoor.

Wij begroeten u met een ferme handdruk. Op Facebook kunt u daarna de digitale versie van de handdruk, het digitale ‘Vind ik leuk’ duimpje, aanklikken en ons gaan ‘Volgen’. Zo weet u wat wij op kantoor doen terwijl u thuis bent. en komt de ‘homo digitalis’ echt tot leven. En kunt u tot slot deze column ook op Facebook vinden.

Graag zijn wij uw notaris, digitaal maar bovenal in het echt! Hartelijke groeten, René Schuurman en Rudy van Goor.