Wie hebt de eier'n nich in 'n kettel

14-07-2017

Wanneer u onder de indruk bent van de uitbouw van de woning bij uw buren, dan vraagt u uw buurman welk bouwbedrijf dat ook weer had verzorgd. Een logische route die wij mond tot mond-reclame noemen.

Als notaris hechten wij eveneens grote waarde aan die manier van klantenbinding. Het nadeel voor ons is echter dat u niet snel op een verjaardag zult vertellen dat wij de inrichting van uw testament zo snel en goed hebben geregeld. Dat is vaak wel logisch omdat wij veelal privé-zaken regelen die u niet meteen met iedereen wilt delen. Omgekeerd is het dan ook logisch dat u vragen over de ‘anti-schoonzoon-clausule’, over hoeveel u aan de kinderen mag schenken, over hoeveel een testament kost, niet stelt aan de andere feestgangers op die verjaardag, maar dat u die vragen nu juist bij ons op het bord legt. U voorkomt dat u indianenverhalen hoort en weet vaak in het eerste gesprek met ons al wel hoe laat het is. Oftewel: disse weg is richter.

Heeft u een vraag, dan kunt u ons altijd bellen. Vragen kost niets! Wilt u ons in persoon zien en spreken, dan kan dat natuurlijk ook. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. De oude uitspraak ‘het eerste half uur is toch gratis?’ mag u wat mij betreft gerust blijven gebruiken. Ik beloof dat ik de kookwekker niet op dertig minuten zal laten afgaan, want letterlijk en figuurlijk ‘hebt wie de eier’n nich in ’n kettel’!

Uw belangen, uw emoties, uw wensen, zijn niet in tijd uit te drukken. Maar sowieso kunt u er van uit gaan dat een half uurtje niets kost. U weet snel waar u aan toe bent, ‘weer een tevreden klant verlaat het pand’, en u kunt dat vervolgens weer doorvertellen op de volgende verjaardag. Iedereen tevreden!

Belt u ons voor die eerste bespreking? Wij nemen de tijd voor u.

Graag tot ziens en de hartelijke groeten, uw notaris.