Mangs wa, aait nich

10-07-2017

In Nederland zijn wij gek op regels. Wij houden van procedures, voorschriften en wetten. Het mooie van Nederland is dat je vaak niet merkt dat al die regels er ook daadwerkelijk zijn. Hier geldt: mangs wa, aait nich. Totdat je een keer te hard rijdt, de belastingaangifte vergeet of je paspoort is verlopen. Deze voorbeelden hebben één belangrijk ding gemeen: u kunt zelf controle krijgen over de uitwerking van deze regels, zodat bijvoorbeeld een bekeuring niet meer op de deurmat hoeft te vallen.

U bepaalt immers zelf of u binnen de lijntjes blijft kleuren. Regels hebben echter ook een positieve kant. Verankerd in de regelgeving liggen heel veel mogelijkheden voor u. Net als het stemmen voor de Tweede Kamer ligt in de wet een belangrijke vrijheid op u te wachten: de testeervrijheid. Dit betekent dat u, vanaf uw zestiende, het recht heeft om een testament te maken.

Worden er veel testamenten gemaakt? Mangs wa, aait nich.

Wilt u dat uw dochter van u erft en niet tevens uw schoonzoon, dan kunt u bij ons langskomen voor een nieuw testament of een update van uw huidige testament.

Heeft u uw oude lekkende Zündapp helemaal gereviseerd en wilt u dat beste kameraad deze van u erft en niet dat uw kinderen, die uw liefde voor oude motoren niet delen, hiermee worden opgezadeld, dan moet u zelf het initiatief nemen: kom gerust langs voor advies over wat u in deze situatie allemaal mag of kunt regelen in uw testament.

Wilt u dat uw vriendin na uw overlijden in de woning kan blijven wonen, zonder dat uw kinderen, volledig in hun recht staande, haar vriendelijk doch dringend mogen verzoeken de woning met stoom en kokend water te verlaten, dan is een testament of samenlevingscontract een absolute must. Het is sneller geregeld dan u denkt.

Veel mensen hebben dit geregeld, maar nog veel meer mensen niet: mangs wa, aait nich! Onder het mum van ‘dat lup zo’n vaart niet’ liggen veel toekomstige nalatenschappen klaar om een ruzie-boedel te worden. U kunt dit voorkomen.

Wilt u dus gebruik maken van uw eigen vrijheid en uw eigen rechten? Kom gerust langs voor advies.

Een afspraak voor een vrijblijvend gesprek is maar een kort telefoongesprek van u verwijderd.