Voorjaarsschoonmaak

15-04-2016

De zomertijd is weer een feit. Lange avonden. Stukje lopen, eindje fietsen.

Buiten zijn. Heerlijk. Wie denkt er dan aan notariële akten? Nou……. ik.

Het voorjaar werd vroeger vaak in één adem genoemd met de voorjaarsschoonmaak. Het hele huis aan kant. Het buitenschilderwerk wordt weer gedaan en ook de tuin krijgt weer een beurt.

Met het voorjaar krijgen wij als mensen meer zon. Vitaminen en stofjes die ons gestel goed doen, jagen weer in overvloed door onze aderen. We worden iets vrolijker en actiever dan in de winter.

We denken dus aan de tuin, aan het huis, aan de auto. En uw gezin dan? En uzelf dan? Daarvoor heeft u zaken geregeld bij de notaris. Maar dat is vaak twintig of dertig jaar geleden. Ik kan verklappen dat die oude akten niet meer goed zorgen voor uw gezin en niet meer goed zorgen voor uzelf. U onderhoudt de materiële zaken, maar het belangrijkste vergeet u: de mensen om u heen.

De uitspraak “Wij hebben het allemaal goed geregeld” is geen goede combinatie met akten van twintig of dertig jaar oud. Wilt u de volgende keer op een verjaardag kunnen zeggen dat u het allemaal goed geregeld heeft, dan is het hoog tijd om langs te komen. Uw huidige akte stamt immers waarschijnlijk uit de tijd dat een euro nog gulden heette, het Paarse kabinet ons land nog bestuurde, en Prins Bernhard nog in zijn groene Ferrari rond reed. Juist, dat is lang geleden.

Wij bieden u een voorjaarsschoonmaak aan. Van uw akten. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende afspraak. Ik durf te voorspellen dat u nu anders tegen zaken aankijkt dan twintig of dertig jaar geleden. “Oooh, staat dat er zo in?” of “Dan heeft de notaris dat toen niet goed vastgelegd”. Dat heeft de notaris wel, echter u, uw omgeving, uw gezin, uw vermogen, en vooral, de wet -en regelgeving, zijn in de loop van de jaren behoorlijk veranderd. U bent ouder, wijzer, rijker, armer, uw gezin is ontstaan of gewijzigd. Laat uw akte met deze veranderingen meegroeien en maak een afspraak voor controle.

Wanneer u het op prijs stelt, zie ik u graag op kantoor. Wij bespreken dan samen de mogelijkheden van het vernieuwen van uw oude akte. Dan kan de akte er in ieder geval weer vijf jaar tegen aan!

Zie ik u binnenkort? Uw notaris, René Schuurman.

Uit: column De Wiezer april 2016 door René Schuurman