Een onderhoudend gesprek

16-08-2015

Uw CV ketel krijgt eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt. Als u veel fietst, dan komt er een tijd dat u de fiets laat nakijken door de fietsenmaker. En uiteraard brengt u de auto periodiek naar de garage voor onderhoud.

Zelf vind ik het belangrijk om een goed advies van de garagehouder te krijgen. Is het al nodig om de auto een onderhoudsbeurt te geven ? Auto’s vind ik mooi, maar ik heb er geen verstand van. Ik hoor dus graag het advies van de garage. Omgekeerd is het als notaris mijn taak om u te adviseren over akten die u heeft gemaakt in het verleden. Zijn deze nog wel goed ? Is er misschien ‘onderhoud’ nodig ?

Het kan heel goed zijn dat uw persoonlijke omstandigheden zijn gewijzigd. Eén ding is zeker: wetten en regels veranderen jaarlijks. Over het algemeen leidt dit tot een hele duidelijke en overzichtelijke conclusie: de oude akte voldoet niet meer. De akte heeft net als een oude auto onvoldoende veerkracht om de drempels en rotondes in het huidige verkeer goed te doorstaan. Uiteindelijk komt u stil te staan en kunt u niet verder. Zo is het met een auto, en zo is het ook met uw testament.

Ik zet uw akte graag op de brug, om te kijken of er onderhoud nodig is. Voldoet de akte nog, dan hoort u dat netjes van mij. Het advies is vrijblijvend. Is er wel een reparatie nodig, dan spreken wij met elkaar af wat de kosten van het onderhoud zijn.

Mag ik u uitnodigen voor een ‘onderhoudend gesprek’ ?