Dat meen je niet!

05-03-2023

Daphne en Erik zijn dolgelukkig. Gek op elkaar en inmiddels lopen er twee kleine stoere kereltjes in huis. Het huis waar ze ooit met z’n tweetjes waren gestart, wordt door het groter worden van het gezin te klein. Ze kijken uit naar een andere woning. Omdat de huizenmarkt goed is, hebben ze hun huidige woning al wel verkocht. Misschien moeten ze daarom wel twee keer verhuizen, maar dat nemen ze voor lief. Ook heeft Daphne net een nieuwe baan. Het vergt het nodige van haar en ze maakt, zeker in het begin, lange dagen. Kortom: er zijn genoeg zaken die aandacht vragen in het leven van dit jonge gezin.

Erik is sportief en gaat met zijn fiets-vrienden op pad: een mtb weekend in Limburg. Erik fietst normaal eigenlijk altijd op de racefiets, maar zo’n mountainbike uitje met vrienden is natuurlijk ook gaaf. Dan gaat het gruwelijk mis. In een afdaling valt Erik hard. De helm kan niet voorkomen dat er grote schade ontstaat.

Erik heeft blijvend letsel opgelopen. Lichamelijk maar vooral in het hoofd. Het gevolg is dat hij niet meer zelf kan beslissen over belangrijke zaken. Erik wordt door een arts wilsonbekwaam verklaard. Daphne moet hierdoor bewindvoering en mentorschap aanvragen bij de rechter. De rechter moet de verkoop van de woning ook nog beoordelen. Achteraf dus. Daphne vindt gelukkig op tijd een andere woning. Omdat Daphne en Erik getrouwd zijn moet de rechter toestemming te geven voor de koop van de andere woning. En ook voor het afsluiten van de hypotheek. En ook voor de verbouwing. En ook voor de aanschaf van de traplift. En ook voor de aanschaf van de sta-op stoel. Dat meen je niet!

Stond de wereld al niet op de kop door het ongeluk, alle beslommeringen die op hun pad komen zorgen daarnaast voor een hele uitdaging en veel stress. Niet alleen nu maar voor altijd. Was er maar een levenstestament geweest. Dan was de route naar de rechter niet nodig geweest en had Daphne zelf de regie kunnen houden over hun leven. Nu en in de toekomst. Is Erik wilsonbekwaam dan kan hij ook geen testament meer maken. En geen schenking meer doen aan de jongens later. Alles zit op slot.

Wilt u dit voorkomen en meer weten over het levenstestament, maak dan gerust een afspraak voor een bespreking. Ongeacht hoe jong of oud u dus bent.