Goede nachtrust

16-07-2015

Wat doet jij als notaris nu eigenlijk de hele dag ? Maak jij echt de hele dag alleen maar akten ? En al die papieren, is dat niet ‘unmeunig’ saai ?!

De hele dag alleen maar papieren is inderdaad super saai. Maar gelukkig zit ik niet de hele dag met mijn neus in de papieren. De hele dag is gevuld met afspraken. Afspraken met mensen. Mensen van vlees en bloed.

Ik maak geen testament voor ene dame of heer. Ik maak een testament voor meneer en mevrouw Jansen. Je praat over hoe het met hen gaat. Over wat ze graag willen regelen. Hoe het met de kinderen gaat. Dat ze de kinderen van de overleden zoon graag in het testament willen toevoegen. Meneer is behoorlijk ‘slecht te pas’ door het feit dat dit nog altijd niet is geregeld. Door uit te leggen dat dit heel goed is vast te leggen in een akte, zie ik hen tijdens de bespreking al rustiger worden. De schouders zakken langzaam iets naar beneden. Het is goed zo, het is geregeld. ‘Ik lag er al een tijdje af en toe wakker van’, aldus meneer. Een week later wordt de akte netjes ondertekend.

Het eindresultaat van zo’n bespreking is inderdaad een aantal papieren, is inderdaad een akte. Maak ik dan de hele dag akten ? Nee, gelukkig niet. Ik mag met mensen praten en voor ieder mijn stinkende best doen om een goede regeling op papier te zetten. Ik zorg voor een goed gevoel, voor nachtrust. Hoe mooi is dat ?

Wilt u graag lekker slapen en een goed gevoel hebben door de zaken goed geregeld te hebben ? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.