Ik ga op vakantie en neem mee ....

16-06-2015

In de vorige column ‘Meimaand trouwmaand !’ heb ik u verteld over de huwelijksvoorwaarden als onderwerp op de checklist voor het trouwen.  In deze column wijs ik u op de vakantie-checklist. Zonnebrandcrème, zwemkleding, zonnebril, het zal er allemaal op staan. Liever niet de laarzen en de paraplu. Op internet kunt u zoeken naar zo’n checklist, er zijn er genoeg te vinden. Op geen enkele lijst staat echter het woord ‘testament’.Toch krijgen wij in de periode voorafgaand aan de vakanties vaak extra verzoeken om een testament te maken. Veel mensen denken immers juist dan na over eventuele risico’s. Terwijl een ritje met de auto in een willekeurig weekend meer risico’s met zich meebrengt dan een trip met een vliegtuig.

Er zijn meerdere argumenten om een testament te maken. Een aantal voorbeelden:

-u kunt regelen dat de belastingdienst zoveel mogelijk buiten de deur wordt gehouden als één van u komt te overlijden;

-u kunt regelen wie er van u erft als uw gehele gezin iets gebeurt;

-u kunt vastleggen wie de executeur wordt: wie regelt alles na het overlijden;

-hebben uw kinderen nog zorg en/of financiële hulp nodig, dan is het goed om na te denken over voogdij en/of bewindvoering.

Mocht u vóór de vakantie nog een testament willen maken, of uw huidige akte goed willen laten nakijken, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.