Later als ik dood ben

18-06-2021

Later als ik dood ben. Dit is de titel van een mooi lied. Geschreven door Stef Bos. Wellicht kent u het van de vertolking door Diggie Dex bij het programma Beste Zangers. Het nummer gaat over de kansen die je nog niet hebt gegrepen in je leven. Over dingen die je nog wilt doen. Die je nog wilt meemaken met jouw geliefde.

Als notaris denk ik bij de tekst ‘Later als ik dood ben’ aan het opstellen van een testament. Bij u zal dat anders zijn. U heeft waarschijnlijk andere punten op het lijstje staan van dingen die u nog wilt doen in uw leven. Graag de zon nog een keer zien ondergaan bij de Grand Canyon. Graag nog een keer een marathon lopen. Graag uw kleindochter zien trouwen. Allemaal dingen die u een goed gevoel geven. En juist daar leg ik de link met het opstellen van een testament. Wanneer de mensen na het ondertekenen van hun testament ons kantoor verlaten, dan wordt regelmatig uitgesproken dat ze er een goed gevoel bij hebben. ‘Wie bint bliede dat ‘t ‘regeld is’. Een goed gevoel geeft rust. Het kan worden afgevinkt. Vaak ook omdat het opstellen van het testament al jarenlang de bedoeling was. Het is jaren en jaren vooruit geschoven.

Is dat bij u ook zo? Heeft u alles goed geregeld voor ‘later als ik dood ben’?

Serieus: stel het niet te lang uit. Kom gerust eens langs om het met ons te bespreken. Zo’n bespreking kost niets.

Het nadenken over uw testament kan best pittig zijn. Moet u zich daar al druk over maken? Ja is het antwoord, want de dood hoort bij het leven. En dan met name het leven van uw nabestaanden. U wilt hen toch niet opzadelen met onzekerheden. Juist na een overlijden wil je alles zo goed mogelijk doen. In ere van -en in gedachte aan- de overledene. Waarom zou u uw erfgenamen in het diepe gooien? Bied uw erfgenamen duidelijkheid en houvast. Dat wordt als heel erg prettig ervaren, kan ik u oprecht vertellen.

Graag helpen wij u bij het afvinken van dit actiepunt. Zorg dat het een onderdeel wordt van dingen die u nog wilt doen. Voor ‘Later als ik dood ben’.