Kapje op, kapje af.

29-04-2021

U snapt het al: het is de corona-variant op ‘petje op, petje af’, de spelvariant die op tv en tijdens menig kantooruitje als quiz wordt gebruikt. Bij ons het is op- en afdoen van het mondkapje uiteraard geen onderdeel van een quiz. Komt u bij ons op kantoor, dan dragen wij een mondkapje. En wij vragen u om ook een mondkapje te dragen. Eenmaal aan tafel, voor de bespreking of de akte, mag het mondkapje af. Aan het eind van de afspraak zet u het kapje weer op, zodat u de kamer en ons kantoor veilig verlaat. Zo leven wij samen met u de RIVM-regels zo goed mogelijk na.

Met het sluiten van de horeca hielden wij onze horeca op kantoor ook gesloten. U kreeg even geen overheerlijke koffie, thee of cappuccino. Het is immers een handeling waarbij er nog een persoon de bespreekkamer binnenkomt. Inmiddels hebben we hiervoor een goede oplossing en kunt u bij ons aan tafel weer genieten van een lekker bakkie.

Degene van ons kantoor met wie u een afspraak heeft zit achter een plexiglas kamerscherm of zit ruim twee à drie meter bij u vandaan. Het oversluiten van uw hypotheek, om die gewenste verbouwing te financieren, of het doorvoeren van die belangrijke wijziging in uw testament moet immers gewoon door kunnen gaan. Heeft u verkoudheidsklachten, dan vragen wij u natuurlijk om u af te melden. Hebben wij klachten, dan laten wij u dat ook weten.

Kunt u door een coronabesmetting niet aanwezig zijn bij het ondertekenen van de akte, maar kan de akte eigenlijk niet worden uitgesteld? Dan kunnen we op afstand afspreken, bijvoorbeeld via Teams, Zoom of Skype. Deze manier van akte passeren is door de overheid goedgekeurd. Uw akte kunnen we natuurlijk ook op deze manier voorbespreken, al gaat er niets boven een echte ontmoeting bij ons aan tafel. Een betere manier om soms lastige materie goed en duidelijk uit te leggen bestaat er immers niet.

Heeft u dus altijd al uw testament willen maken? Wilt u een wijziging in uw testament aanbrengen? Of wilt u weten of uw huidige akte nog goed is? Weet dat u dit door corona niet hoeft uit te stellen. Bel ons gerust even voor overleg. Samen bekijken we wat voor u de beste route is.

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag! Maak gerust eens een afspraak via 0546 – 80 80 80. Hartelijke groeten, uw notarissen, Rudy van Goor en René Schuurman - Almelosestraat 42a te Wierden.