Boer zocht vrouw

27-05-2015

Gelukkig, de boeren hebben gevonden wie ze zochten. Boer zoekt vrouw is afgelopen. Miljoenen kijkers hebben maandenlang aan de buis gekluisterd gezeten.

En nu ? Ze leven nog lang en gelukkig ? In ieder geval is de rust teruggekeerd op de boeren erven.

De meeste boeren uit “Boer zoekt vrouw” zijn zelfstandig ondernemer. En straks in de reünie uitzending zien wij met z’n allen dat vele eerdere deelnemers inmiddels zijn gehuwd en soms zelfs al een gezin hebben mogen stichten.
Een onderneming, een partner, een partner met kinderen, samen kinderen krijgen. Allemaal onderwerpen die de nodige aandacht krijgen bij de notaris aan tafel.

De boeren die met de nieuwe partner in het huwelijksbootje stappen, zullen huwelijksvoorwaarden willen hebben. Regels omtrent de verdeling van de boedel bij echtscheiding en bij overlijden worden hierin opgenomen. Omdat de nieuwe partner eigen vermogen meeneemt, dient ook hierover nagedacht te worden. Dit alles kan in een akte van huwelijksvoorwaarden, of in een samenlevingscontract, worden vastgelegd.

Maar ook de testamenten zijn van belang. Helemaal als de nieuwe partner zelf ook kinderen heeft. Zijn de eigen kinderen erfgenaam of ook de kinderen van de

partner ? Krijgt de nieuwe partner een deel van de nalatenschap ? Enzovoorts.

De boer die samen met zijn ouders of broer/zus het bedrijf runt, zal een maatschaps- of v.o.f. contract hebben. Daarin wordt de nieuwe partner niet genoemd. Dat hoeft ook niet direct, maar er dient wel gekeken te worden naar de gevolgen van dat maatschapscontract voor die nieuwe partner.

Boer zoekt vrouw is afgelopen voor dit seizoen. Maar voor de notaris begint het seizoen nu pas. Huwelijksvoorwaarden, testamenten, maatschapsakte. Alles passeert de revue bij ons aan tafel. Nu kan voor ons het echte werk beginnen.

Voor ons is het een uitdaging om voor iedere boer de juiste afspraken op papier te zetten. Gelukkig hebben wij hierin erg veel ervaring.

En dat alles zonder Yvon Jaspers en zonder cameraploeg.

Mocht u hier meer over willen weten, maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Voor agrarische zaken hebben wij specialisten in huis.