Teken vandaag voor morgen

18-03-2021

Dertien miljoen Nederlanders zijn volwassen.

Hiervan heeft één miljoen mensen een levenstestament. Eén miljoen. Dat klinkt indrukwekkend. Zet ik dit om in een percentage, dan hebben we het echter over

slechts 7,69%.

Nog geen 8% van de volwassen Nederlander heeft iets geregeld voor de situatie dat hij of zij een ongeluk krijgt. En tijdelijk of voor altijd niet meer zijn of haar eigen zaken kan regelen. Is de schade aan de gezondheid zo groot dat er officieel sprake is van wilsonbekwaamheid, dan moet de rechter beslissen over de meeste handelingen. De woning verkopen? Schenken aan de kinderen? Als ondernemer een nieuwe printer aanschaffen? Bent u wilsonbekwaam dan beslist de rechter hierover. Bij iedere handeling opnieuw. En opnieuw. Dat wilt u toch niet?

Laten we het omdraaien. Indien uw partner geen levenstestament heeft en een ongeluk krijgt, of gaat dementeren, of een hersenbloeding krijgt, en hierdoor wilsonbekwaam wordt, dan bent u degene die niet verder kan. U.

Regel het dus. Voor elkaar. Omdat de toekomst vol rozengeur en maneschijn kan zitten, maar ook donkere wolken met zich mee kan brengen. Daarom. Iemand met verstand houdt de regie in eigen hand. “Teken vandaag voor morgen”, zo heet de nieuwe landelijke campagne van het notariaat.

Laat uw partner, uw kinderen, uw familie niet tegen dichte deuren aanlopen. Geef hen, bij wijze van spreken, vandaag de sleutel al.

Wilt u hier meer over weten? Wij helpen u graag! Maak gerust eens een afspraak via 0546 – 80 80 80.