Meimaand trouwmaand !

12-05-2015

MEIMAAND TROUWMAAND !

Trouwen ? Mooi, prachtig, fantastisch, maar vooral: gefeliciteerd !

De meimaand is en blijft voor velen de mooiste maand om te trouwen. De kans op mooi weer is groot en alles staat in bloei. Wat staat de mooiste dag van je leven nog in de weg ?

De meeste mensen in Nederland houden van plannen. En ook de bruiloft is natuurlijk bij uitstek iets om goed voor te bereiden. Wanneer je op internet ‘checklist trouwen’ in toetst, kom je allerlei zaken tegen die te regelen zijn. Ik zie van alles voorbij komen: van proefkapsel tot spraytannen, van het vastleggen van de band of DJ tot het nemen van danslessen. Gelukkig zie ik ook staan: “langs notaris voor huwelijksvoorwaarden”.

Als je elkaar in het bijzijn van familie en vrienden het ja-woord geeft, zonder vooraf huwelijksvoorwaarden te hebben gemaakt, dan ben je getrouwd in gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen, maar ook alle schulden, per direct van jullie samen zijn. De spaarrekening met daarop de erfenis van opa is direct voor jouw partner. Aan de andere kant is de studieschuld van jouw partner ook meteen voor jou. Die schuld ‘krijg je er gratis bij’, zal ik maar populair zeggen.

Wil jij jouw spaargeld privé houden, wil je niet dat jouw partner op draait voor jouw (studie)schuld, heb je een eigen bedrijf, ga je misschien ooit een bedrijf beginnen, denk dan eens na over huwelijksvoorwaarden.

Maak gerust ruim voor de trouwdag een afspraak voor een bespreking, dan leg ik jullie uit wat de mogelijkheden zijn. Er kan meer geregeld worden dan jij denkt !

Wil jij hierover meer weten, bel gerust voor informatie of maak vrijblijvend een afspraak.