Stofdoek

21-08-2020

Hoe vaak maakt u uw huis schoon?

Niet het eerste waar u aan denkt bij een column van uw notaris. Ik kom ook niet langs om te poetsen. Dat lijkt mij voor alle partijen niet goed….

Hoe vaak wast u uw auto? En hoe vaak wiedt u het onkruid in de tuin?

Het antwoord op al deze vragen zal zijn dat u met enige regelmaat zorgt voor uw woning, uw auto en uw tuin.

Hoe vaak laat u nakijken of uw testament nog goed is? Of uw huwelijksvoorwaarden. Of uw samenlevingscontract. Of uw algemene volmacht of levenstestament.

Het is goed om al deze akten eens goed af te stoffen. De stofdoek er over te halen.

De woning krijgt eens in de zoveel jaar een schilderbeurt, de auto wordt jaarlijks gecontroleerd en uw tuin krijgt misschien wel de meeste aandacht. Deze frequentie is logisch, omdat het zaken betreft die u dagelijks ziet. Die stofkrul in de hoek van de kamer ruimt u meteen even op. Bij een melding dat de auto naar de garage moet voor de APK keuring, belt u direct om een afspraak in te plannen.

Bij deze krijgt u een melding van ons. Wilt u een afspraak maken voor het controleren van uw akte of akten svp? Het mooie is dat de controlebeurt bij ons geen geld kost. Wij kijken vrijblijvend naar de inhoud van de akten. Pas als er iets aan de akte dient te worden bijgeschaafd, bespreken we samen de kosten.

U bent dus van harte welkom op kantoor. Het maakt niet uit of uw oude akte bij ons is opgesteld, of bij een geachte collega. Onder het genot van een heerlijk kopje cappuccino, koffie of thee nemen we samen de akte door. U hoort direct of er een ‘reparatie’ nodig is, of dat er een nieuw likje verf op moet.

Voor notariële akten is het verstandig eens in de vijf jaar langs te komen voor zo’n APK. Is uw akte ouder, dan is de kans erg groot dat met een update meer belasting kunt besparen. Is uw akte tien, twintig, dertig jaar oud, dan is de kans namelijk groot dat uw privé situatie en uw vermogen niet meer hetzelfde zijn als toen.

Wilt u uw akten laten afstoffen, bel dan gerust.