Ministerie of miniserie

01-04-2020

Wij begroeten u met een glimlach. Daar begon het drie weken geleden mee. Inmiddels is geen hand geven, handen ontsmetten en afstand houden algemeen aanvaard. Het zegt iets over het aanpassingsvermogen van ons allemaal.

In dit corona tijdperk blijft ons kantoor zoveel mogelijk open. Wij hebben namelijk een ministerieplicht, niet te verwarren met miniserie-plicht. Het eerste betekent dat wij verplicht zijn om u van dienst te zijn. In beginsel mogen wij de door u gevraagde dienst dus niet weigeren. Het tweede betekent unmeunig veel Netflix kijken.

Voor een aantal handelingen, zoals overdrachten van woningen en testamenten, heeft de overheid ons opgeschaald naar vitaal beroep. De rechtszekerheid is er immers bij gebaat. De overdracht van uw woning is erg belangrijk voor alle betrokken partijen. Die moet doorgaan. De verkopers tekenen thuis een volmacht voor de akte, de koper komt op kantoor. Die moet immers sowieso al voor de hypotheekakte in persoon bij de notaris komen. De oversluiting van uw hypotheek gaat ook door. Die mooie hypotheekofferte moet immers niet verlopen. Ook het testament ondertekenen moet natuurlijk gewoon plaatsvinden. Zolang het kan en verantwoord is, zullen wij u blijven helpen. Wij passen uiteraard alle regels en adviezen van het RIVM toe, zodat u ons kantoor veilig kunt blijven bezoeken. Ook bij ons aan tafel is er netjes anderhalve meter afstand. Besprekingen kunnen plaatsvinden op kantoor, maar het kan ook telefonisch, of via Skype, Zoom of Whatsapp-beeldbellen.

Wilt u hier meer over weten, bel dan gerust. Een vrijblijvende afspraak is snel gemaakt.