Zere tanden en jeukende tenen

06-03-2020

Jaarlijks mogen wij heel veel mensen informeren over de beste maatregelen om hoge zorgkosten en hoge belastingheffingen te voorkomen. Jaren terug was de AWBZ een belangrijk onderdeel van ons advies. Met een testament, een levenstestament en een schenkingsakte was het AWBZ-drieluik geboren. De overheid zei “Hier h’ij de AWBZ, red ‘oe d’r met”. Door akten goed te regelen werd u echter de burger met verstand want die houdt de regie in eigen hand!

Inmiddels is de AWBZ ingehaald door de WLZ, de WMO en andere regels over de zorg(kosten). De noodzaak van het genoemde drieluik is echter praktisch gelijk gebleven. Indien u nu de zaken goed regelt, in de periode dat u de tanden nog zeer kunnen doen, dan zijn uw partner of uw kinderen degenen die de regie in handen houden wanneer bij u de tanden niet meer zeer doen of bij u de tenen niet meer jeuken. U begrijpt wel wat ik bedoel.

U bent namelijk in staat om in hoge mate te bepalen hoeveel erfbelasting uw partner en uw kinderen betalen na uw overlijden. U bent in staat om de bijdrage in uw zorgkosten te sturen. U bent in staat om uw vermogen te verminderen zonder dat u zich al uitkleedt voor het slapen gaan. U kunt namelijk vermogen overhevelen, bijvoorbeeld naar de kinderen, terwijl het geld nog gewoon op uw bankrekening blijft staan of nog gewoon in de stenen van uw woning blijft zitten.

Wilt u hier meer over weten, bel dan gerust. Een vrijblijvende afspraak is snel gemaakt.