Een heel goed voornemen

10-01-2020

Aan het begin van een nieuw jaar krijgt iedereen de vraag wat zijn of haar goede voornemens zijn. Gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken zijn jaarlijkse toppers.

Vanuit ons perspectief als notariskantoor hopen wij met ons prachtige team weer een jaar lang de meest uitlopende opdrachten voor u te mogen uitvoeren, zodat u alles goed geregeld zult hebben in 2020. Het woord voornemen komt bij ons namelijk regelmatig langs aan tafel. Vooral bij het ondertekenen van testamenten wordt gezegd dat men dit al jaren van plan was, maar dat het er nog niet van was gekomen. De mensen lopen dan na ondertekening niet alleen met het afschrift van de testamenten de deur weer uit, maar ook met een goed gevoel. Het goede voornemen om eindelijk dat testament op te laten stellen, is daarmee ingevuld.

Zelf heb ik, René Schuurman, binnenkort een goed voornemen: deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Ik doe voor de zesde keer mee als deelnemer van Skate4AIR: ik ga proberen 200 km te schaatsen om sponsorgeld te werven voor de strijd tegen taaislijmziekte / Cystic Fibrosis (CF). Misschien weet u nog dat ik in 2015 twee maal 200km heb geschaatst binnen vier dagen, ook voor Skate4AIR. Twee keer 200km in één week doe ik niet weer. Na de opmerking ‘heb ‘ie ‘t goed wies kapot?!’ heb ik moeten beloven dat nooit meer te doen.

Mijn motivatie voor het meedoen aan Skate4AIR en het werven van sponsorgeld, ligt in het feit dat ik twee jonge toppers ken die taaislijmziekte hebben en die even jong zijn als mijn eigen twee kids. Ieder kind moet kunnen leven, kunnen genieten en kunnen dromen zonder beperkt te worden in levensverwachting. Ik probeer sponsorgeld te werven zodat uiteindelijk de terminale ziekte CF kan worden omgebogen in een chronische ziekte waarmee je goed oud kunt worden. Zelf ben ik net vijftig geworden, een leeftijd die veel CF patiënten nog altijd niet is gegund. Genoeg reden voor mij om sponsorgeld te werven.

Kijk gerust eens op www.skate4air.nl en zoek naar ‘René’. Op dinsdag 21 januari zijn daar ook mijn rondetijden te volgen, die hopelijk eindigen als er ergens na tien/elf uur schaatsen 200km op de klok staat. Dat is althans mijn goede voornemen.

Een sportieve groet. Uw notaris, René Schuurman.