Woef !
04-11-2019Wanneer u een tennisbal gooit, staat u op de tennisbaan of u heeft een hond.
Uw hond brengt de bal netjes naar u terug. Althans, dat is meestal de insteek.
Wanneer de hond namelijk net zo eigenwijs is als het baasje, wil het nog wel eens anders lopen. Hoe dan ook, de hond keert terug bij het baasje, met of zonder bal.
Het omgekeerde kan ook gebeuren: het baasje keert niet terug bij de hond. Heeft u een hond en u komt te overlijden, wat gebeurt er dan met uw hond?
Wist u dat u dit in uw testament kunt regelen? Daarvoor neemt u in uw testament een zogenaamd legaat op. Daarin bepaalt u dat u uw hond, of ander huisdier uiteraard, in uw testament toewijst aan een familielid, een goede vriend of uw buurman. In het testament kunt u die persoon daarbij meteen een bedrag nalaten, zodat er geld is om voor uw huisdier te blijven zorgen op een manier zoals u dat wenst. Heeft u geen familielid, goede vriend of buurman die de zorg voor uw huisdier op zich kan nemen, dan kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een stichting aan te wijzen die een geschikt baasje voor uw huisdier zoekt. Ook daarbij kunt u weer vermelden dat er een vergoeding uit uw nalatenschap wordt gereserveerd om de kosten van de verzorging te dekken.
Tot slot: het is niet mogelijk om uw huisdier tot erfgenaam te benoemen. Immers, hoe moet een hond aanvaarden dat hij of zij erfgenaam is? Met één of twee keer blaffen?
Wilt u hierover meer weten, kom dan gerust langs voor een vrijblijvend gesprek.