Testamentmoment

18-09-2019

Wat is uw testamentmoment? Wanneer denkt u na over het maken van uw testament? Wanneer u een huis koopt? Wanneer u gaat samenwonen? Wanneer u ouders wordt en de voogdij wilt regelen? Wanneer u uw partner wilt beschermen tegen het opeisen van de kindsdelen?

Er zijn enorm veel redenen om een testament te maken. Afhankelijk van de situatie zijn er een aantal aandachtspunten, die u kunnen helpen hierover na te denken:

Bonus vader en moeder: wanneer u een nieuwe relatie heeft en uw nieuwe partner heeft kinderen uit een eerdere relatie. Wilt u deze ‘bonus’ kinderen mee laten erven, dan dient u een testament te maken.

Gebroken hart: indien de relatie is geëindigd en u wilt regelen dat uw ex niet meer van u erft. Wanneer u wilt voorkomen dat uw ex het beheer krijgt indien de minderjarige kinderen van u erven. Wijs een executeur aan. En regel de voogdij.

Ideale schoonzoon: de koude kant is in uw ogen uiteraard niet koud maar warm, het is zo’n mooi’n keerl. Totdat hij onder de draad door vreet. Los van die emoties kunt u hiervoor al netjes in uw testament een regeling treffen, zonder dat dit als motie van wantrouwen hoeft te worden gezien richting uw thans nog ideale schoonzoon.

Nieuwe liefde: nu u al jaren alleen bent en een nieuwe partner heeft gevonden, wilt u uw nieuwe partner goed achterlaten, maar ook een regeling treffen ten aanzien van uw kinderen. Regel dit in uw testament.

Nieuwe hobby: die mooie oldtimer waar u met hart en ziel aan sleutelt, mag wat u betreft bij uw overlijden wel naar uw oudste kleinzoon. Regel dit in uw testament.

Eerste kleinkind: wilt u het kleinkind een goede start geven wanneer u komt te overlijden? Een klein bedrag voor de eerste inboedel, geld voor het rijbewijs. Een klein bedrag zorgt voor een groot gebaar. U kunt dit opnemen in uw testament.

Onterven: u kunt in het testament bepalen wie er van u erft. Omgekeerd kunt u natuurlijk ook omschrijven wie er in ieder geval niet van u mag erven. Ook op dat punt kunt u duidelijkheid scheppen door het beestje bij de naam te noemen.

Wilt u meer weten of een testament voor u zinvol is, maakt u dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.