It giet vedan

06-09-2019

"De scholen zijn weer begonnen’. Dit is netjes verwoord de mededeling dat de vakantie voorbij is en dat iedereen weer ‘an’t werk mut’. Heb je puberende kids thuis, dan is het best fijn dat de vakantie voorbij is…..

Ik vertelde vanochtend aan een klant op kantoor dat ik vroeger in de vakantie wel eens thuis kwam met een kapotte knie of een gat in het hoofd, haha. De jeugd van tegenwoordig heeft daar geen last van. Ze weten denk ik niet eens wat een ‘gat in het hoofd’ is. Een zere pols van de gameconsole is eerder aan de orde. Niet getreurd echter, het hoort bij de huidige generatie. Wanneer ze straks gaan werken prijzen wij hen waarschijnlijk de hemel in omdat ze zo goed met de digitale technieken om gaan. Ook die ontwikkeling giet gewoon vedan.

Twintig jaar geleden had je als notaris in augustus de tijd de vakliteratuur bij te houden en dossiers op te ruimen. Vandaag de dag is dat een fabel. Augustus is letterlijk gewoon één van de twaalf maanden waarin het werk, gelukkig, gewoon vedan giet. Geen zomerdipje. En al helemaal niet wanneer je door de vakantiebezetting het werk met de helft van de collega’s verzorgt. Degene die er wel zijn hebben het dus extra druk. Ook dat giet gewoon vedan. Wat raar eigenlijk dat we dit ‘vakantiebezetting’ noemen. Bij ‘bezetting’ zijn er toch meer mensen dan er eigenlijk behoren te zijn? Vakantiekrapte is wellicht een betere naam. Gelukkig zijn inmiddels de scholen weer begonnen en werken we weer op volle sterkte. U bent dus van harte welkom!